Torsdag

Hoho!
Klockan är bara halv fyra och vi har precis blivit klara för dagen, så himla skönt.
Idag hade vi nationellt prov på morgonen.. bläh. Efter det så hade vi möte med hela klassen i M7 för att kolla hur alla ligger till.
Det verkar som att det går bra för de flesta, men många har nog insett att det är lätt att ta sig vatten över huvudet. Man tror att man ska hinna med så mycket mer än vad man faktiskt gör, men det är svårt när man bara har tillgång till två rockrum och en studio med så många som behöver dela. Tiden räcker helt enkelt inte till.
Det som är bra med att ha ett projekt på hösten och ett på våren är att man lär sig verkligen av sina misstag och kommer förhoppningsvis kunna använda sig av dem kunskaperna under nästa projekt.
För oss har det hittills inte varit några problem på rum-tid-plats-fronten eftersom att våra låtar är relativt simpla och vi behöver inte repa så mycket med alla samlade. Men vi får väl se hur det går!
Vi har repat lite inför lunchkonserten som ska hållas (ÄNTLIGEN) på måndag! Den har blivit uppskjuten så himla många gånger. Men nu så! Låtarna sitter fint och vi ska repa lite till med Wilma imorgon efter lunch.
Vi har också övat Silent Priscilla med Sofia och försökt lyssna ut våra stämmor. Det går rätt bra faktiskt! Enklare än vi från början trodde i alla fall.
Det har förresten blivit bestämt att två sololåtar kommer att läggas till på Julkonserten för att det ska bli lika långt före pausen som efter pausen.
Imorgon ska vi göra klart affischerna! Och förhoppningsvis slipper vi byta konsertdatum pga teaterföreställningarna.
Men allting känns bra och humöret känns bra och vi har ännu inte kommit i luven på varandra. Det bådar gott!
Heja oss!

Kram kram
/Amanda
ps. kom gärna med konstruktiv kritik och frågor, men låt bli att lämna trista anonyma kommentarer. Och så får ni självklart skriva bra och positiva saker också!

Onsdag

Halloj!
Idag kände vi oss lite sega, i alla fall jag, men vi repade på ändå.
Gick igenom stämmorna på Winter song med Charlotte och Sofia, det gick väldigt snabbt och bra. Sen stannade Charlotte kvar och vi övade stämmor på Silent Rosie och It's Christmas!
(Jag har bestämt mig för att vi kommer att kalla de olika silent night låtarna för: Silent Rosie, Silent Priscilla och Silent Lisa, för att inte skapa förvirring)
Imorgon ska vi få en ackordslinga på Silent Priscilla av Agneta så att vi kan börja öva på den.
Vi har skickat ut invites på facebook om vår konsert och håller på att tillverka affischer. Tänkte att jag skulle pilla lite på dom nu, fast egentligen borde man öva på EnB Nationella som så bekvämligen har placerats under projektveckorna..
Jaja, kram!
/Amanda

Första repet!

Andra dagen på projektvecka ett och vi har övat stämmor och haft vårt första riktiga rep med alla!
Vi körde igenom alla låtar och jag tycker att det gick bra med tanke på att det var första repet.
Alla kan grunden till låtarna men nu måste vi börja finslipa. Jag känner mig orolig att konserten kanske blir lite enformig eftersom att de flesta låtarna är lugna.. Men förhoppningsvis så känns det bättre när låtarna sitter ordentligt, och det var ju trots allt meningen att vi skulle ha en mys-jul-konsert.
Godkväll!
/Amanda.

Projektveckor!

Vi har verkligen varit usla på att uppdatera loggboken, men nu när Projektveckorna äntligen dragit igång så kör vi uppdatering varje dag.

Denna dag bestod mest av planering och schemaläggning inför dessa två veckor. Det känns som att vi har lyckats få ihop ett bra och fungerande schema. Vi har även övat stämmor på Winter Song och It's Christmas! Let's be glad! sen kännt lite på de andra låtarna.
Det har lagts till lite låtar på konserten, som nu även inehåller en paus på 20 min. Det är Because - The beatles, som kommer att köras med sångensemblen, Silent night - Priscilla Ahn som vi, Sofia, Charlotte och Ida kör, och även The wolves - Bon Iver som vi och Charlotte sjöng i kyrkan i vintras förra året. Eller om det var i våras..
Vi kom, med hjälp av Agneta, fram till att konserten behövde fyllas ut för att dra mer folk (eftersom att vår bekantskapskrets bara består av ett fåtal människor, haha) och på så sätt säljs det mer fika och förhoppningsvis så får vi in mer pengar till resan! Det är ju trots allt det som är målet med konserten.
Vi har också stämt av med kompare och körare inför konserten v.50 och dem verkar ha bra koll på det dem ska göra, vilket känns väldigt skönt. Nu är vi ivriga att få sätta igång med repandet!
Slänger upp vårt rep/veckoschema här imorgon (kan vara bra ifall vi skulle spilla kaffe på det eller något..)
Här är låtordningen inför konserten i alla fall:
Winter song - Sara bareilles & Ingrid Michaelson
It's christmas! Let's be glad! - Sufjan Stevens
River - Joni Mitchell
Happy Xmas (war is over) - John Lennon, Yoko Ono & the plastic ono band
Silent night - Rosie Thomas
(paus)
Silent night - Lisa Hannigan
Silent night - Priscilla Ahn
Because - The Beatles
The Wolves (Act I and II)- Bon Iver
Om ni undrar varför det finns tre "Silent night" så är det olika versioner. Och de två som kommer efter pausen kommer att flätas ihop till en låt då de båda är a capella.
De som kompar oss på alla låtar är:
Winter song - Wilma akustisk gitarr, Pia piano, Ida cello, Charlotte + Sofia kör.
It's christmas! - Wilma akustisk gitarr, Johan elgitarr, Elias trummor, Malin bas, Charlotte understämma.
River - Pia piano.
Happy Xmas - Wilma akustisk gitarr, Malin bas, Elias trummor.
Silent Rosie - Pia piano, Elias trummor, Malin bas, Johan elgitarr, Charlotte understämma.
Silent Lisa - A capella
Silent Priscilla - A capella
Because - Agneta
The wolves - Amelie låda, Malin bas, Wilma akustisk gitarr, Charlotte överstämma.
Nu är jag alldeles för trött för att komma ihåg om det var något mer viktigt..
Tack och Hej leverpastej!
/Amanda.

Bakslag

Gick nyss in på Palmefondens hemsida och såg att vi inte har fått det stipendiet..
Känns som ett stort bakslag med tanke på att det var det stipendium vi trodde mest på.

Men det är bara att fortsätta kämpa.

/Amanda.

RSS 2.0